onsdag 5 december 2012

Ajabaja, Aftonbladet, nu är ni skyldiga till hets mot folkgrupp igen

När jag i förra veckan skrev om att Aftonbladet och all annan svensk PK-media borde granskas juridiskt så trodde jag naturligtvis inte att det skulle bli så. Men igår stod det klart att jag hade fel.
Men vi tar det hela ifrån början:
Förra veckan bestämde sig en av Aftonbladets alla diktaturkramare, nämligen Åsa "Jag älskar folkmord, de är så himla bra" Linderborg, att inleda en hatgranskning emot fria medier, t ex Avpixlat, Fria Tider, Nationell.nu och Realisten, i ett försök att strypa yttrandefriheten och äkta mediagranskning i Sverige.
Till hjälp med detta kallade hon och resten av Aftonbladet in jurister, detta för att ta reda på om den sortens medier ägnar sig åt hets mot folkgrupp.
Och hör och häpna, målsättningen ifråga gick faktiskt i lås. Men inte riktigt på det sättet som Åsa Linderborg hade tänkt sig bara, nej, juristerna kom fram till att hennes egen blogg på Aftonbladet var fylld till bredden med hets mot folkgrupp så det bara skrek om det.
Så här säger lilla "fröken" Linderborg själv om det hela:

"I måndags startade vi en blogg där vi gav exempel hämtade från järnrörssajterna, uttalanden som jurister sen fick kommentera. Den bloggen har vi tvingats ta ner eftersom vi med den kan misstänkas för just det vi vill motverka - hets mot folkgrupp."

Hon fortsätter också med följande:

"Men granskningen fortsätter, även om vi tvingas redovisa den i annan form än vi tänkt."

Alltså tänker hon och Aftonbladet fortsätta med sitt rättshaveri, så rättshaverister de är.
Jag kan bara önska dem lycka till, för det behöver de.
Och har de riktigt flyt så kanske linan löper hela linan ut nästa gång, alltså att de då blir helt och hållet fällda för hets mot folkgrupp.
För det är ju tydligen det som både Åsa Linderborg och resten av de andra "goddag yxskafts-journalisterna" på Aftonbladet vill.
Snacka om att dansa i galen tunna alltså.

Läs mer om det hela på t ex följande:

http://avpixlat.info/2012/12/04/aftonbladet-tvingades-stanga-sin-hatblogg/ ,

http://www.aftonbladet.se/kultur/article15878917.ab ,

http://www.friatider.se/aftonbladetkampanj-stoppas

och

http://www.nationell.nu/2012/12/04/asa-linderborg-forlorade-mot-nationella-sajter-brot-sjalv-mot-lagen/  .

Hör också vad Radio Framåt:s tre ledsagare Dan Eriksson, Magnus Söderman och Jonas de Geer, har att säga om det hela. Ni finner det 1.07:18 till 1.27:52 in i det avsnitt från i måndags som finns på http://www.youtube.com/watch?v=M_rtPVfC-WQ .

2 kommentarer:

Draken sa...

Läste om detta tidigare idag, Och det var länge sedan jag skrattade så högt. Oerhört komiskt att dom lyckas göra det som dom var emot, Så otroligt lyckat.

Karpstryparn sa...

Svar till Draken: Ja, Aftonbladet "har" verkligen "koll på läget", haha.