måndag 3 december 2018

Angående det fortsatta kaoset i riksdagen: När ska talmannen anlita organisationen Missing People för att hitta en regering?

Igår stod klart att riksdagens talman ger Stefan Löfven mer tid på sig att bilda regering, ett beslut som är minst sagt absurdt.
Och förresten, varför får Löfven över huvudtaget en andra chans att bilda regering? Har man inte lyckats första gången så ska man naturligtvis inte få en ny chans.
Detta gäller förresten alla partiledare i riksdagen, inte bara Stefan Löfven alltså. Men är det kaos i riksdagen som ingen i den vill lösa så är det.
Det här kaoset hade lätt kunnat undvikas om någon eller några av partiledarna hade "sänkt sina hästar" och pratat med Jimmie Åkesson, istället vill man hellre fortsätta att ha antidemokratiskt kaos.

Sedan har vi Annie Lööf och Jan Björklund också som nu definitivt har svikit sina väljare väldigt rejält, detta på grund av den utsträckta handen till Löfven om att kunna stötta honom som statsminister.
Men för att de ska öppna möjligheten för honom att bli det så kräver både Björklund och Lööf att Löfven ska lägga sig platt och överge en socialdemokratisk politik till förmån för en borgelig.
Och så fattar varken Annie Lööf eller Jan Björklund varför de fortsätter att tappa mest förtroende bland väljarna.
Hur dumma i huvudet är de egentligen? Och hur dum i huvudet är Stefan Löfven om han tackar ja till deras krav? Visst, jag tror inte att han kommer att göra det, men jag skulle samtidigt inte bli förvånad om han gör det.
Tre saker har i alla fall han, Björklund, och Annie Lööf gemensamt:
1: De sviker ideligen sina väljare.
2. De är fullständigt maktgalna (vilket ju sammanfaller med punkt 1).
Och 3: De är antidemokrater (vilket ju sammanfaller med både punkt 1 och 2).

Dessutom har alla partiledare i det borgeliga blocket och vänsterblocket mage att dagligen propagera för att människor i Sverige måste respektera varandra.
Hur sjutton kan de propagera för det när de själva inte ens klarar av att respektera varandra i riksdagsdebatter?
Samma partiledare har också mage att propagera för att det är viktigt med demokrati.
Men hur har de mage att propagera för det när de vägrar prata med SD och i och med detta bevisar att de själva inte står för demokrati?
Det är inte utan att man undrar över om det inte faktiskt börjar bli dags för riksdagens talman att göra följande:



Relaterat: Förtroendet för Lööf rasar

Inga kommentarer: