tisdag 2 januari 2018

Varför är domen om hets mot folkgrupp mot NMR:s ledare Simon Lindberg felaktig?

Idag dömdes Nordiska Motståndsrörelsens ledare Simon Lindberg för hets mot folkgrupp :


Anledningen till det var att Lindberg under en demonstration i Stockholm i november förra året hade höjt sin högra arm med knuten näve och även ropat "hell seger". Domen är mycket intressant inte minst på grund av att den är felaktig, dessutom var rätten inte heller enig.
En av nämndemännen sade nämligen så här:

-Jag anser inte att yttrandet 'hell seger', ensamt eller i förening med hälsningsgesten, har en så tydlig innebörd att meddelandet kan förknippas med den rasideologi som förekom under 1930- och 1940-talen. Inte heller i övrigt finner jag att meddelandet går utöver vad som utgör ett tillåtet yttrande. Jag vill därför ogilla åtalet.

Nämndemannen var alltså objektiv, och kunde därför göra en korrekt bedömning. Att sedan då rätten påstår att man var eniga om att Lindbergs gärning otvivelaktigt var hets mot folkgrupp blir därför väldigt konstigt, detta på grund av att gärningen uppenbarligen inte var otvivelaktig eftersom en av nämndemännen ansåg någonting helt annat och att domen därför är mycket tvivelaktig.
En annan sak som också gör att domen är felaktig är att Lindberg inte sträckte ut sin högra hand, hade han däremot gjort det så hade det solklart varit hets mot folkgrupp.
Men det gjorde han inte.
Inte heller är det hets mot folkgrupp att ropa eller säga "hell seger", hade han däremot sagt "sieg heil" så hade det varit det.
För Sverige är inte Tyskland. Hade Simon Lindberg gjort dessa saker offentligt i Tyskland så hade han inte bara dömts, utan också hamnat i fängelse.
Som sagt, Sverige är inte Tyskland.

Alltså är domen felaktig, detta behöver man inte vara rättsrepresentant för att kunna se...vilket jag ju inte heller är.
Det svenska rättssystemet blir helt enkelt bara mer och mer farsliknande, ta bara alla invandrare och "flyktingar" t ex som åtalas för våldtäkt med tydliga bevis på det men ändå oftast inte döms. Och i de få fall där de döms så utvisas de ytterst sällan, detta trots att det är lag på att man ska bli det.
Det sistnämnda säger i alla fall den svenska lagen.
Sverige är fantastiskt, eller hur!

Inga kommentarer: