lördag 8 oktober 2016

Anna Hagwall vill ha ett friare och mer jämställt mediaklimat - blir uthängd som antisemit och "bottenlös korkad"

De senaste dagarna har SD:s Anna Hagwall blivit anklagad för allt möjligt löjligt.
Nyhetssajten Nyheter idag har i en artikel smutskastat henne å det grövsta och använt väldigt grova påhopp mot henne (hade jag varit Anna Hagwall så hade jag polisanmält Nyheter Idag),
Stefan Löfven påstår att "enda chansen för SD att få nolltolerans mot rasism är att lägga ner partiet (vilket innebär att han själv måste lägga ner hela Socialdemokraterna) och
Aftonbladets "skribent" Lena Mellin har anklagat henne för att vara sjuk i huvudet och rasist (med tanke på Aftonbladets förflutna och vad tidningen fortfarande dagligen ägnar sig åt så borde nog Mellin syna sin egen tidning först och främst, hon är alltså inte rätt person att hänga ut folk som både det ena och det andra som de inte är),

Detta är bara ett litet axplock av vad Anna Hagwall har fått utstå de senaste dagarna. Hon är ju förresten invandrare, och det från Ungern (hon kom nämligen till Sverige 1972 som anhöriginvandrare), så man kan ju lugnt säga att alla som anklagar henne för att vara rasist själva är det.

Men vad är det då som hon har sagt som är så himla hemskt? Jo, att hon vill att Sverige ska ha friare medier, och att den inte ska ägas för mycket av en enda aktör utan att medier ska ägas mer jämställt.
Den aktör som hon syftar på äger för mycket media i Sverige är Bonnierkoncernen .
För sin åsikt om att Sverige måste ha friare medier, detta för att demokratin ska värnas om bättre, har hon blivit anklagad för att vara bl a antisemit.
Men problemet för hennes kritiker, eller rättare sagt antidemokratiska avskum som inte ens kan stava till ordet demokrati om de så fick det uppkört rakt upp i arslet, är att hon har rätt. I annat fall skulle de inte angripa henne på de vidriga sätt som de gör.
För ingen kan ju förneka att Bonnierkoncernen äger många medier och en hel del annat i Sverige också som t ex  Dagens NyheterExpressenDagens IndustriBonnier TidskrifterSvensk FilmindustriTV4-Gruppen och MTV Oy.
Tittar man på Europa rent allmänt så har Bonnierkoncernen har för övrigt i nuläget verksamhet i hela 16 länder i norra Europa, och innefattar i dagsläget inte mindre än 175 företag.
Men när det gäller Sverige så har Anna Hagwall helt rätt när hon menar att Bonnierkoncernen kontrollerar alldeles för mycket, och att därför mediarapporteringen blir alldeles för ensidig och därmed också naturligtvis inte demokratisk.
Det hade varit precis likadant om det hade gällt någon annan aktör som hade ägt eller på andra sätt kontrollerat för mycket, det har alltså ingenting att göra med vem eller vilka som kontrollerar utan istället hur mycket de gör det.

Så vad handlar alla grova påhopp emot henne på grund av detta egentligen om? Jo, att familjen Bonnier är av judisk härkomst.
Det hela har alltså inte ett smack att göra med vad hon säger, istället försöker man få det till att hon är antisemit och annat löjligt.
Och allt detta för att hon vill ha medier som är mer demokratiska. Eller rättare sagt: Hon vill att Sverige ska ha demokratiska medier, som det är nu har vi det ju inte alls!
Hon vill helt enkelt ha ett jämställt mediaklimat i Sverige, hon resonerar alltså på ett riktigt och bra sätt.
Heja Anna Hagwall!

Bild på Anna Hagwall hämtad från riksdagen.se:

Inga kommentarer: