tisdag 1 oktober 2013

Skånepolisen kör Italienmodellen - bryr sig om folk

Egentligen skulle detta inlägg ha skrivits i förra veckan, men efter att det hade gått bara fyra dagar under vilka man hade läst, hört och sett om nyheten ifråga i typ nästan hela Sveriges media och från olika politikers håll så beslutade jag mig för att inte skriva om det. Jag hade helt enkelt fått nog, hela skiten stod mig nämligen käpprätt rakt upp i halsen!
Jag misstänker att ni nu har gissat vad det gäller, om inte så kommer här svaret: Det handlar helt enkelt om den absurda hysterin kring Skånepolisens påstådda registrering av romer.
Satte ni kvällskaffet med samtliga bullar till i era igengrodda och trångsynthetstörstande strupar nu eller? Ja, jag tänkte väl det.
Men hosta vidare ni, för som Martin Timell och Arne Hägerfors brukade säga i TV-programmet Det kommer mera: "Det kommer mera!".
För det gör det nämligen.
Men först lite bakgrundshistoria:
I förra veckan blev det känt att Skånepolisen innehar ett hemligt register över Skånes alla romer (frågan är dock om det var så värst hemligt, med tanke på allt skriveri som det har varit om det efter det s k "avslöjandet"), svensk PK-media i form av bl a Twittervänstern gick bokstavligt rakt upp i taket ivrigt påhejade av PK-sjuklövernpartierna i riksdagen, Romska förbundet yrkade på skadestånd i form av hela 250 000 kronor till varenda rom i hela Sverige (dags att läsa på angående svensk geografi ni i Romska förbundet, Skåne innefattar nämligen inte hela Sverige), Sveriges alla "antirasister" skrek värre än nerknarkade kråkor över registret osv.
Ja, till och med Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson fördömde registret, men stötte på oväntat motstånd ifrån en av sina partikollegor, nämligen Thoralf Alfsson som försvarade Skånepolisen.
Det hela är alltså minst sagt en aning rörigt, en vänsterpartist gick till och med så långt att han jämförde registret med försöken att utrota judar i Tyskland under andra världskriget.
Samma person gjorde nämligen vid ett tillfälle samma jämförelse med det s k REVA-projektet.

Men vad är det som är så galet med detta register då? Är registret rasistiskt, kränkande eller på annat sätt liknande gentemot romer?
Svar: Nej, det är det naturligtvis inte.
Däremot kör tydligen Skånepolisen en variant på det som den italienska polisen sedan 2008 håller på med.
Vad gör de för någonting då? Jo, sedan dess registrerar den italienska polisen landets 4500 romer genom fingeravtrycksidentifiering, dessutom har ju romerna i Italien ökat i antal sedan dess.
Man har helt enkelt jätteproblem med romsk brottslighet där, jag gissar på att det bara är den italienska maffian som är värre där.
Det är också intressant att det i dagens läge finns minst 7000 romer i enbart Malmö av alla ställen i Sverige, alltså bra många fler än i hela Italien.
Kan det vara detta som är orsaken till att romer har blivit registrerade av Skånepolisen? Ja, vad som är orsaken till registreringen vet nog bara Skånepolisen själv.
Men ärligt talat, vad är det att vara upprörd över att vara registrerad egentligen? Alla människor är ju på olika sätt registrerade, ett av många exempel på det är ju när vi föds.
För då registreras vi ju via våra födelseuppgifter, den registreringen varar livet ut samt även flera tusen år efter att var och en av oss har dött.
Ibland är det förresten frågan om ännu längre tid än flera tusen år.
Och hur skulle det se ut om alla som är födda började kräva skadestånd i form flera hundra tusen kronor på grund av det?:

"Jag kräver omedelbart skadestånd för att jag blev registrerad via personnummer och annat när jag föddes, jag känner mig kränkt, minst 1 000 000 kronor i skadestånd vill jag ha för det! Någon jävla måtta på registrering får det väl ändå tamejsjutton vara!"

Jojomensingen, om alla skulle börja kräva skadestånd för sådant så skulle det svenska rättsväsendet ju ha gått omkull för hur länge sedan som helst nästan.
Men visst, ni som känner er kränkta över att vara registrerade oavsett om ni är romer eller ej kan ju börja där då, jag önskar er verkligen lycka till. För det behöver ni minst sagt!
Angående Skånepolisen så tror jag helt enkelt att det hela inte är konstigare än så här: En del romer är registrerade för att de har begått eller för att de begår brott (alltså precis som alla brottslingar i Sverige oavsett etnicitet är), andra är registrerade för att de hör till familjer där brottsligheten är vanlig så att säga.
Sedan har vi de som har blivit registrerade när de är bara några få år gamla, detta beror då förmodligen på att det bedöms finnas en stor risk att de när de blir äldre löper stor risk att hamna i brottslighet på grund av vissa familjemedlemmar eller släktingar.
Eller uttryckt på ett annat sätt: Det handlar inte om vilken etnicitet dessa människor har, det handlar om att försöka förhindra brottslighet eller se till att vissa människor inte hamnar i den.
Skånepolisen bryr sig om människor helt enkelt!

Här finner ni några relaterade artiklar till ämnet ifråga:

http://www.dn.se/Pages/Article.aspx?id=1040270&epslanguage=sv ,

http://www.metro.se/nyheter/sd-ledamot-forsvarar-rom-registret/EVHmiy%21TZiMaT5CNZlBA/ ,

http://thoralf.bloggplatsen.se/2013/09/25/10217012-inte-latt-att-vara-polis/ ,

http://thoralf.bloggplatsen.se/2013/09/26/10220965-media-ger-sig-inte/ ,

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article17540951.ab ,

http://www.svt.se/nyheter/sverige/sd-oklar-om-registren-var-olagliga ,

http://www.svt.se/nyheter/sverige/romregistrets-spridning-dementeras ,

http://www.svt.se/nyheter/regionalt/sydnytt/etnicitet-ibland-viktigt-i-utredning ,

http://www.friatider.se/polischef-sagar-mediadrev-mot-romregister ,

http://www.friatider.se/protesterade-mot-zigenarbrott-slogs-ned ,

https://www.realisten.se/2013/09/30/syndikalister-erkanner-misshandeln-av-dan-park/ ,

https://www.realisten.se/2013/09/23/varfor-upprattade-polisen-ett-zigenarregister/ .

Inga kommentarer: