söndag 30 oktober 2016

Podcast Nationella #20: Från Radio Nordfront och andra podcasts till GMO och Belgian Blue

I detta avsnitt från i förrgår av Podcast Nationella pratade jag och Max om särskilt två ämnen, nämligen olika sorters podcasts och GMO (det sistnämnda är en förkortning för genmodifierad mat).
De podcasts vi pratade om var följande:

Radio Nordfront ,

Radio Regeringen ,

Motgift ,

Motgifts morgonprogram "Gomorron med Magnus" ,

Ingrid & Conrad ,

BGF Radio ((alltså Jan Millds podcast "Blågula Frågor") ,

Radio Realism (före detta Radio Länsman),

samt Red Ice Radio ,

Men vi pratade också om Belgisk Blå (eller Belgian Blue, som denna koras heter på engelska),

om GMO rent allmänt (t ex varför det är viktigt att veta vilka gener som finns i genmodifierad mat),

varför det är viktigt att äta närproducerad mat från närliggande gårdar,

fördelen med att odla ätbart själv,

samt lite annat.

Ni som vill höra avsnittet kan höra det här .
Trevlig lyssning på er!



söndag 23 oktober 2016

Stefan Löfven om varför han besöker Saudiarabien: "Jag gillar demokrati"

Det finns ett uttryck som lyder "Ju större de är, ju tyngre de falla".
Med anledning av Stefan Löfvens besök i Saudiarabien i helgen fattas dock ordet "idioter", i det här fallet blir det alltså "Ju större idioter, desto tyngre de falla".
Visst, mycket idiotiskt har han både sagt och gjort sedan han blev partiledare för Socialdemokraterna (hade de svårt att hitta en större idiot än han förresten? Var det därför han blev partiledare för dem) och även sedan han blev statsminister (ta bara det här t ex).
Men att resa till en av världens värsta diktaturer, alltså Saudiarabien, med motiveringen "Jag värnar om mänskliga rättigheter" tar ju lätt ett av priserna i den enorma och ändlösa raden av ständiga idiotier gällande honom.

Om han nu, mot all förmodan, verkligen menar allvar med att värna om sådant, varför åker han då till just Saudiarabien? Varför åkte han inte till någon annan diktatur?
Eller varför skippade han inte resan dit med motiveringen "Jag åker inte till någon diktatur, jag värnar om demokrati och mänskliga rättigheter"?
Ja, det är ju precis som vanligt, han är även denna gång djupt okunnig och vet inte heller denna gång vad han pratar om.
Men det klart, han har ju tidigare i en riksdagsdebatt sagt att Saudiarabien är en demokrati (någonting som han fick ta tillbaka väldigt snabbt), så va faan. "No big deal" eller "So what?", tycker han säkert.
För i hans ögon gör han nämligen aldrig fel, detta trots att han alltid blir överbevisad.
Och vad gör han då? Jo, "lipar som en barnunge".
Inget nytt under solen angående honom alltså!


torsdag 13 oktober 2016

EU-förbud mot spetsad glögg kan resultera i mordhot och grova hemfridsbrott

Som om inte EU är tillräckligt utskämt när det gäller idiotiska och löjliga lagar så kommer inför den kommande Julen en lag som förbjuder folk att dricka vilken glögg de vill och hur de vill också för den delen .
Det är nästan så man tror att det är ett försenat eller ett för tidigt aprilskämt som det är frågan om.
Men så är tyvärr inte fallet, istället menar EU allvar.

Men hur ska man kontrollera att denna "lag" följs? Och vem eller vilka ska kontrollera det?
Eller ska EU-tjänstemän åka hem till varenda människa i vartenda land i hela EU, bryta sig in hos alla människor i hela EU under alla kommande julhelgar och försöka hindra dem från att dricka glögg?
Och hur ska man i så fall hindra dem? Kommer dessa tjänstemän att sätta skarpladdade pistoler och andra handeldvapen mot folks huvuden och skrika följande?:

-NU JÄVLAR SLUTAR NI MED DETTA, ANNARS SÅ SKJUTER VI IHJÄL ER HELA BUNTEN!

I så fall blir det inte bara frågan om grova mordhot, utan även grova hemfridsbrott också.
Lägg även därtill ett rätt rejält slöseri med samtliga EU-medlemmars skattepengar, och vi har ytterligare en ny EU-skandal.
Nej, låt folk dricka vilken glögg de vill, och låt dem också ha i den precis vad de vill. Det har inga EU-tjänstemän med att göra.
Och skål på er förresten!


onsdag 12 oktober 2016

Podcast Nationella #19: Intervju med Stefan Torssell från Nya Tider och Folkets Demonstration

I förrgår hade jag i Podcast Nationella med mig Stefan Torssell från nyhetstidningen Nya Tider och Folkets Demonstration, en bild på honom har ni här: 



Intervjun (eller samtalet, om man så vill) med honom handlade om bl a följande:

Antidemokratin inom Sveriges journalistkår,

Stefan undrar vem jag är, och jag berättar lite grann om mig och saker som har med mig att göra som t ex Podcast Nationella,

Janne Josefsson på Uppdrag Granskning,

Folkets Demonstration,

att kunna acceptera och respektera människor med andra åsikter, 

den nationella känslan,

Estoniakatastrofen och Stefan Torssells bok "M/S Estonia - Svenska statens haveri" (vilken finns att köpa på https://alternamedia.se/ ),

Stefan Löfven,

samt lite annat.

Jag gjorde dock en liten tabbe i avsnittet, nämligen följande: Jag nämnde felaktigt att hon som debatterade med Janne Josefsson om huruvida Nya Tider ska få finnas på Bokmässan i Göteborg eller inte heter Karin Johnsson. Det gör hon dock inte, utan hon heter Kristina Lindquist och ingenting annat. 

Avsnittet finns att höra här .
Trevlig lyssning på er!




lördag 8 oktober 2016

Anna Hagwall vill ha ett friare och mer jämställt mediaklimat - blir uthängd som antisemit och "bottenlös korkad"

De senaste dagarna har SD:s Anna Hagwall blivit anklagad för allt möjligt löjligt.
Nyhetssajten Nyheter idag har i en artikel smutskastat henne å det grövsta och använt väldigt grova påhopp mot henne (hade jag varit Anna Hagwall så hade jag polisanmält Nyheter Idag),
Stefan Löfven påstår att "enda chansen för SD att få nolltolerans mot rasism är att lägga ner partiet (vilket innebär att han själv måste lägga ner hela Socialdemokraterna) och
Aftonbladets "skribent" Lena Mellin har anklagat henne för att vara sjuk i huvudet och rasist (med tanke på Aftonbladets förflutna och vad tidningen fortfarande dagligen ägnar sig åt så borde nog Mellin syna sin egen tidning först och främst, hon är alltså inte rätt person att hänga ut folk som både det ena och det andra som de inte är),

Detta är bara ett litet axplock av vad Anna Hagwall har fått utstå de senaste dagarna. Hon är ju förresten invandrare, och det från Ungern (hon kom nämligen till Sverige 1972 som anhöriginvandrare), så man kan ju lugnt säga att alla som anklagar henne för att vara rasist själva är det.

Men vad är det då som hon har sagt som är så himla hemskt? Jo, att hon vill att Sverige ska ha friare medier, och att den inte ska ägas för mycket av en enda aktör utan att medier ska ägas mer jämställt.
Den aktör som hon syftar på äger för mycket media i Sverige är Bonnierkoncernen .
För sin åsikt om att Sverige måste ha friare medier, detta för att demokratin ska värnas om bättre, har hon blivit anklagad för att vara bl a antisemit.
Men problemet för hennes kritiker, eller rättare sagt antidemokratiska avskum som inte ens kan stava till ordet demokrati om de så fick det uppkört rakt upp i arslet, är att hon har rätt. I annat fall skulle de inte angripa henne på de vidriga sätt som de gör.
För ingen kan ju förneka att Bonnierkoncernen äger många medier och en hel del annat i Sverige också som t ex  Dagens NyheterExpressenDagens IndustriBonnier TidskrifterSvensk FilmindustriTV4-Gruppen och MTV Oy.
Tittar man på Europa rent allmänt så har Bonnierkoncernen har för övrigt i nuläget verksamhet i hela 16 länder i norra Europa, och innefattar i dagsläget inte mindre än 175 företag.
Men när det gäller Sverige så har Anna Hagwall helt rätt när hon menar att Bonnierkoncernen kontrollerar alldeles för mycket, och att därför mediarapporteringen blir alldeles för ensidig och därmed också naturligtvis inte demokratisk.
Det hade varit precis likadant om det hade gällt någon annan aktör som hade ägt eller på andra sätt kontrollerat för mycket, det har alltså ingenting att göra med vem eller vilka som kontrollerar utan istället hur mycket de gör det.

Så vad handlar alla grova påhopp emot henne på grund av detta egentligen om? Jo, att familjen Bonnier är av judisk härkomst.
Det hela har alltså inte ett smack att göra med vad hon säger, istället försöker man få det till att hon är antisemit och annat löjligt.
Och allt detta för att hon vill ha medier som är mer demokratiska. Eller rättare sagt: Hon vill att Sverige ska ha demokratiska medier, som det är nu har vi det ju inte alls!
Hon vill helt enkelt ha ett jämställt mediaklimat i Sverige, hon resonerar alltså på ett riktigt och bra sätt.
Heja Anna Hagwall!

Bild på Anna Hagwall hämtad från riksdagen.se: